Najbolji čajevi protiv glavobolje i migrene

Ukoliko imate problema sa glavoboljom ili migrenom, vjerujemo da ste sve već probali. Tople i hladne obloge, razne tablete i slične stvari. Međutim, sve su ovo stvari koje preporučuje “zapadna” medicina. Posebno mislimo na lijekove. Međutim, istočne kulture imaju drugačiji pristup nekoj bolesti pa samim tim i glavoboljama i migrenama. Kod njih se dosta toga pokušava riješiti prirodnim putem. U to spadaju masaže, kupke, meditacija i naravno čajevi! Čajevi protiv glavobolje i migrene mogu biti veoma efikasni jer pored svog dejstva nakon konzumiranja, njihov miris može da stimuliše vaš mozak na opuštanje.

Najbolji čajevi protiv glavobolje i migrene

najbolji čajevi za glavobolju i migrenu
Plantaža Camellia sinensis čaja

Kultura pijenja čajeva je zaista stara. Postoje zapisi da se u Indiji i Kini čaj pio još prije 5 hiljada godina! Čajevi mogu pomognu kod glavobolja i migrena. Posebno dobro su se pokazali zeleni, crni i ulong čaj. Ova tri čaja svi potiču od iste biljke( Camellia sinensis). O ovome potražite više na https://migraine.com/migraine-treatment/natural-remedies/tea/ . Razlika je samo u vremenu kada se listići ove biljke beru i naknadne obrade tih listića.

Svi gore navedeni čajevi ublažuju simptome migrena, smanjuju bolove i intenzitet migrena!

Takođe, pored ovih čajeva, čaj od kamilice se pokazao kao takođe jedan od efikasnijih čajeva kada je u pitanju umanjenje simptoma migrene! Kamilica je poznata i po tome što smiruje pa ukoliko ste nervozni i pod stresom, ne bi bilo loše da dnevno popijete bar jednu šolju čaja od kamilice.

Malo je poznato da se od lavande može praviti čaj! Zbog svog intenzivnog mirisa, lavanda kod mnogih može biti okidač za migrenu! Čaj od lavande, pored mnogih ljekovitih svojstava, može da ublaži glavobolju, bol u uhu i zubobolju! Ukoliko vas zanimaju i ostala ljekovita svojstva čaja od lavande, posjetiti onda ovaj link https://www.cajevi.org/biljni-cajevi/caj-od-lavande/.

Takođe, sa čajevima ponekad treba biti i oprezan. Tako, jaki čajevi se posebno ne preporučuju trudnicama i dojiljama. Ovo je posebno važno jer kofein koji se nalazi u čaju se preko krvi i mlijeka može prenijeti na plod ili bebu. Ukoliko je vaš okidač za migrenu kofein onda bi definitivno trebali izbjegavati čajeve!

cajevi protiv glavobolje migrene

Ukoliko vas zanima više o čajevima za glavobolju i migrenu, možete da posjetite i sljedeće linkove

Http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-154-rosemary.aspx?activeingredientid=154&

ili da posjetiti jedan od najbolji domaćih portala o čajevima i njihovom ljekovitom dejstvu! Takođe, tu možete da nađete i veliki broj recepata za pripremu čajeva!Link za portal je https://www.cajevi.org/biljni-cajevi/caj-od-sipka/

 

Uživajte u svom čaju!